#Antwerpen Straalt

Read more about the 2019 “Stop Intimidation Campaign” here.

‘In Antwerpen kan iedereen stralen’. Met die slogan voert de stad vanaf maandag 8 juli voor het tweede jaar op rij campagne tegen holebi- en transfobie. Met onder andere een regenboogdak van 1900 m², een logoswitch op alle stedelijke digitale kanalen en regenboogpins wil de stad tonen dat ze achter holebi’s en transgenders staat. Ze staat daarin niet alleen. Een aantal bekende personen, onder wie Jaouad Alloul, Lesley-Ann Poppe, Loick Luypaert, William Boeva, Matthias De Roover en Cath Luyten, willen ook deze positieve boodschap mee uitdragen op social media met #AntwerpenStraalt. De stad roept iedereen op om mee te doen en de regenboogpin te dragen als teken van steun.

De stad Antwerpen vindt het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in de stad en dat er over belangrijke thema’s een dialoog kan ontstaan. Daarom lanceert ze voor het tweede jaar op rij een ‘Stop Intimidatie’-campagne, met focus op holebi- en transfobie. Schepen voor marketing en communicatie Claude Marinower: “De stad wil zo tonen dat ze achter holebi’s en transgenders staat, en dat ze gelooft in diversiteit en respect. Niet door te focussen op wat ons zogezegd onderscheidt, zoals seksuele geaardheid, maar door te bezielen rond wat ons allemaal verbindt: het verlangen naar respect, liefde en waardering.”

Laat Antwerpen mee stralen en draag de regenboogpin

De stad Antwerpen roept alle Antwerpenaars op om de boodschap ‘In Antwerpen kan iedereen stralen’ mee uit te dragen. Dat doen ze door een pin met een stralende regenboog-A op te spelden. Die kan iedereen vanaf 8 juli gratis afhalen op stedelijke locaties (stadsloketten, politiekantoren, bibliotheken, cc’s, …) zolang de voorraad strekt.

Op social media loopt de campagne met #AntwerpenStraalt. Heel wat influencers en bekende personen willen de positieve boodschap mee uitdragen. Onder hen: styliste Farah El Bastani, theatermaker en multidisciplinair performer Jaouad Alloul,  tv-persoonlijkheid Lesley-Ann Poppe, hockeyspeler Loick Luypaert, comedian William Boeva, blogster Yentl Keuppens, illustratrice Fatinha Ramos, Mister Gay Belgium 2019 Matthias De Roover, BeroepsBelg Tanguy Ottomer en presentatrice Cath Luyten.

Wie ook wil meedoen en een leuke foto wil delen uit steun en respect, kan inspiratie vinden op een van de locaties van de stad die een regenboogkleedje krijgen.

Logo, luifel op Theaterplein, Permeke, basketborden en zebrapaden stralen mee

Ook dit jaar zet de stad haar icoon, de stralende A, in. Zowel online (social media en website) als in het straatbeeld (affichenetwerk en signalisatie aan 30 stadsgebouwen) verandert die in een stralende regenboog-A.

De eyecatcher van dit jaar is de luifel boven het Theaterplein. Die wordt bestickerd

met regenboogfolie tot een regenboogdak van 1900m². Als de zon hierop schijnt zorgt dit voor een vrolijk kleur- en lichtspel onder de luifel. Onder dit regenboogdak zullen kleurrijke events van Antwerp Pride plaatsvinden zoals de ‘Roof of Love’, ‘Pride Games’ en een pop-upconcert van het Antwerpse sociaal-artistieke project Violencia in samenwerking met Arenberg.

Verder krijgen de kubus aan bibliotheek Permeke en 18 basketborden ook een regenboogjasje. Het gaat om de volgende 9 locaties: Sint-Andriesplaats, Veemarkt, Francis Wellesplein, Valerius De Saedeleerstraat, De Coninckplein, Damplein en het Sint-Jansplein in het district Antwerpen, het Krugerplein in Borgerhout en de Harold Rosherstraat in Hoboken.

Tot slot worden de regenboogzebrapaden op de kruispunten Suikerrui – Ernest Van Dijckkaai, Lange Koepoortstraat – Minderbroedersrui – Sint-Paulusstraat herschilderd met een duurzame verfsoort. Het regenboogzebrapad op de Draakplaats kreeg vorig jaar al een duurzame schilderbeurt en kreeg nu een extra poetsbeurt.

De campagne loopt van 8 juli tot en met 4 augustus. De luifel op het Theaterplein, Permeke, de basketbalborden en de stralende A’s aan stedelijke gebouwen blijven tot na Antwerp Pride (11 augustus) hun regenbooglook behouden. Alle info over de campagne staat op www.antwerpenstraalt.be.