Denk jij aan iemand die belangrijk was in onze strijd? Laat het ons weten

Jun 20, 2020

Beste Antwerp Pride vrienden en vriendinnen,

Zoals jullie weten gaat Antwerp Pride dit jaar door in een aangepaste versie.
Grote evenementen zullen nog niet mogen plaatsvinden en kleine culturele activiteiten indoor mogen met maximum 200 zittende bezoekers en de nodige veiligheidsvoorschriften.
Achter de schermen werken we aan een alternatief programma zodat we Antwerp Pride op een zinvolle, kleurrijke en vooral veilige manier kunnen vieren. Hierover zullen we jullie binnenkort informeren.

Jullie kunnen ons helpen.

Aangezien we geen Parade kunnen organiseren, werken we momenteel en wandeling uit die mensen op eigen initiatief kunnen volgen.

De wandeling volgt het Parade parcours (walk your Pride Parade) van vorig jaar: van het Sint-Jansplein via de Paardenmarkt – Oude Leeuwenrui – Scheldekaaien naar de Gedempte Zuiderdokken. Op dertien plaatsen op dit parcours, zullen we dertien grote foto-portretten plaatsen. Portretten van mensen en gebeurtenissen die belangrijk waren in de LGBTQI-strijd. Bij het portret komt een QR code. Wie de QR code inscant met zijn smartphone krijgt dan een stukje Antwerpse LGBTQ-history  te horen. De wandeling eindigt  op de plaats waar de parade werd ontbonden: op de Waals Kaai ter hoogte van het MuHka. Het MuHka organiseert in het kader van Antwerp Pride een bijzondere tentoonstelling die gratis toegankelijk zal zijn. Dus een perfecte afsluiter dan de Parade wandeling.

Er komen dus dertien portretten. Denk jij aan iemand die belangrijk was in onze strijd?  Of iemand met een mooi/ontoerend verhaal laat het ons dan weten. Natuurlijk zijn er een aantal voor de hand liggende personen/groepen te bedenken, maar we willen ook verrassen. Een onbekend iemand die al jaren in de schaduw aan de kar trekt kan ook symbool staan voor de regenboog. Iemand waar wij niet aan denken, maar jij misschien wel. Belangrijk: de persoon zal gefotografeerd worden door Noortje Palmers. Het wordt een openlucht wandeltentoonstelling die je eventueel individueel kan bekijken en waarin het Antwerp Pride thema ‘Together we’ centraal staat.

Als je aan iemand denkt, stuur de naam dan door aan info@antwerppride.be voor dinsdag 30 juni en de stuurgroep van Antwerp Pride zal de nominatie overwegen.
Op 08 juli organiseren we een persconferentie waarop we ons volledige aangepaste programma zullen bekend maken.
Er volgt dus nog heel wat meer !! Hou de Pride week (02 tot en met 09 augustus) alvast vrij in jullie agenda en leg jullie Pride Outfit maar klaar.

Zoals ieder jaar kunnen jullie ook jullie activiteiten ingeven via onze website zodat deze verschijnen in onze online kalender alsook ons speciaal TV kanaal dat we vanaf einde juli zullen lanceren.
Maar zoals gezegd, later meer hierover !

Samen maken we er een mooie Pride van.
Together We Pride! We kijken uit naar jullie feedback.

Het Antwerp Pride team