LGBTQ History Week

Het Roze Huis en Antwerp Pride slaan de handen in elkaar en organiseren een eerste LGBTQ History week. Tijdens de week waarop 50 jaar geleden de Stonewall rellen uitbraken in New York, trakteren we je op film, debat, het betere rollenspel en stellen we het memorandum voor dat we samen met onze verenigingen opgemaakt hebben.

PROGRAMMA
——————-

24/6/19 Dungeons and Drag Queens – 20u Kavka
In deze show spelen zes dragqueens samen met het publiek de game ‘Dungeons and Dragons‘. De cast neemt het publiek mee in een fantasiewereld vol morele dilemma’s, gedachtenexperimenten en metaforen van queer leven.
Tickets

26/6/19 Docu Strijders voor de Liefde – Voormiddag Permeke
Documentairemaker Sipke Jan Bousema toont het hoe en het waarom van pridemanifestaties.

26/6/19 – 20u Permeke
‘s Avonds bespreekt gastvrouw Fleur Pierets met jonge activisten wat een ‘holebipionier’ anno 2019 is. Jaouad Alloul treedt op en aan de buitenbar moet je zijn voor verfrissing. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen. Op voorhand reserveren is niet nodig.

28/6/19 Voorstelling memorandum – 11u Permeke

29/6/19 – Avond Cinema Cartoon’s
Cinema Cartoon’s programmeert tijdens de history week op zaterdag ‘Cherry Grove Stories‘ uit 2018 waarin je kennismaakt met een unieke veilige haven voor homomannen in het New York vanaf de jaren 1950.
Tickets

29/6/19 – Avond Den draak

Wie anders dan de draken van Café Den Draak dompelen u onder in drakenliefde met het betere themafeest?

30/6/19 – HIV-wandeling doorheen Antwerpen – 13u30 Sensoa

Wandel mee langs plekken in de stad die ons doen teruggaan in de tijd, waar mensen samen kwamen om stil te staan bij hiv en mensen te herdenken die gestorven zijn aan aids.
Tickets en info via deze link

30/6/19 – Avond Cinema Cartoon’s

Op zondag kan je bij Cinema Cartoon’s terecht voor ‘Invisible Women‘. Deze documentaire vertelt het verhaal van holebipioniers Angela Cooper en Luchia Fitzgerald, twee vrouwen die na hun ontmoeting in 1969 het leven van duizenden vrouwen in Manchester veranderd hebben.
Tickets