POC* Pride

BeHuman stelt voor
POC* Pride
*People Of Colour
Na jaren op de Antwerp Pride aanwezig te zijn viel het ons op hoe weinig representatie er is voor mensen van kleur. Wij willen hier verandering in brengen, omdat onze strijd solidair en intersectioneel* hoort te zijn. 
Wij herdenken dat 50 jaar geleden de Stonewallrellen plaatsvonden in New York geleid door zwarte, bruine, transpersonen en sekswerkers. We organiseren een salongesprek met als vertrekpunt Marsha P. Johnson, het boegbeeld van de eerste publieke manifestaties van LGBTQI+ personen. 
Verder op het programma hebben we de muzikale met soul overgoten performance #messias en als afsluiter een stomend, schurend dancehall party. 
Wij heten iedereen welkom
“FOTO NYIRA Hens  Theatermaker, actrice, coach
& JAOUAD Alloul Zanger, performer, LGBTQI+ activist

De intersectionaliteit werd gevoerd door afro-feministen. Zij zijn het boegbeeld van het kruispuntdenken want ze overschrijden elk criteria waarop men gediscrimineerd kan worden; ras, gender, klasse en seksuele oriëntatie/voorkeur. Deze personen worden gelijktijdig en meervoudig gediscrimineerd op basis van verschillende discriminatiegronden, naast het racisme.

19 uur: The life of Marsha P Johnson
21 uur: #Messias
22 uur: Afterparty 
8 augustus 2019 – Zomerfabriek Antwerpen