Workshopmarathon

WORKSHOPMARATHON THE (FE)MALE GAZE
Waarom bovenstaande titel eigenlijk veel beter kan? Dat ontdek je tijdens deze 11-uur-durende workshopmarathon over identiteit en identificeren, over denken en spreken in binaire systemen, over loskomen – en loslaten van tunnelvisies en stereotypes. Best intens. Maar geen nood, er zijn rust-, eet- en koffiepauzes voorzien. Je neemt jezelf en de wereld rondom je op een frisse manier onder de loep aan de hand van beelden in de media. Geïnspireerd door ‘I look stunning – een lecture (performance) over queer lichaamsbeeld’ van Neal Leemput en met setting in de experimentele tentoonstelling ‘Amberes – Roberto Bolaño’s Antwerp’ werken we toe naar een onzichtbaar toonmoment op een dakterras met de ondergaande zon op de achtergrond. 

Katrin Kamrau (°1981) verkent als beeldend kunstenaar hoe fotografie als middel van representatie gebruikt wordt in media en maatschappij, en hoe dit weerklinkt in onze sociale interacties, machtsverhoudingen en rolpatronen.

Neal Leemput (°1990) is performer, theatermaker en artistiek onderzoeker. Neal exploreert al jaren het rijkgeschakeerde gebied rond gender en seksuele identiteit.

Ingrid Schildermans (°1975) maakt installaties op basis van persoonlijk onderzoek dat ze visualiseert in collages, découpages, fotografie en ruimtelijk werk. Geïnspireerd door populaire cultuur en maatschappelijke tendensen draait haar werk steeds rond de transformatieve kracht van de vrouw.

Wat? Workshop over identiteit, body image, loskomen van het genormaliseerde Begeleiding? Katrin Kamrau, Neal Leemput en Ingrid Schildermans
Voor wie? + 18 jaar
Wanneer? 8 augustus (10:00 – 21:00) 
Waar? M HKA, Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen
Aantal deelnemers: 12
Inclusief: lunch, diner, koffiepauze, extra’s
Inschrijvingsgeld: €90
Voertaal: Nederlands
Praktisch: meer informatie & inschrijven: lot.wens@muhka.be